8 Ağustos 2012 Çarşamba

MAHALLEDE HAVUZ VARDI DA YÜZMEDİK Mİ?

Olimpiyat madalya sıralamasında kaçıncı olduğumuzu bilmeyen yoktur herhalde ama ben yinede hatırlatıyım madalya sıralamasında ismimizi görmek için bir kaç sayfa ileri tıklamanız gerekecek çünkü malum yerdeyiz, dibe vurmuşuz,sesimiz soluğumuz çıkmıyor.Olimpiyatlarda ''dipten kum çıkarma '' branşı olsaydı  ozaman kimseye vermezdik birinciliği sanırım.

Yüzdük olmadı, atladık olmadı,fırlattık,koştuk olmadı,basketbol oynadık olmadı, ata sporumuz güreşte bile bronzu zor aldık. Sorun neydi peki ? sorumlular sporcularımız mı ? onları hazırlayanlar mı ? yoksa kaz gelicek yerden tavuk esirgeyenler mi ? Sizin için sorumlu kim bilemem ama ben  üçüncüsüne kestim faturayı.Bu sporcular nasıl hazırlanıyor olimpiyatlara ? hangi şartlarda hazırlanıyor? Tesisler yetersiz, çalışanlar yetersiz,maddi imkanlar yetersiz  haliyle madalyalar da yetersiz.

Küçükken hepimiz nasıl vakit geçirirdik? Erkekler olarak toprak bir yere kuyu kazıp misket oynardık, aramızda 3-5 kuruş toplayıp bakkaldan top alırdık.Kale yapmamız için iki taş yeterliydi bize, yada yan yana dikilmiş iki ağaç işimizi görürdü.Futbol en kolayıydı, toprakta,sokakta buldugun her boslukta oynayabılırdık. Peki kızlar ? onlar da evden 2-3 metrelik bir ip alıp sokağa çıkar ip atlarlardı, bunun için 3 kişi bile olsa yeterdi.Hatta eksik oldugu zaman ipin bir ucun ağaca,taşa takıp yine ip atlayabilirlerdi. Ama bu olimpiyat oyunları için yetmiyor işte.Yüzme havuzuna gitmek herhangi birimizin aklına gelir miydi?  yada çekiç atmak, Jimnastik yapmak ? gelmezdi, gelemezdi. Çünkü  hangimizn mahallesinde yüzme havuzu vardı ki? yada spor salonları ? tabii ki hayır. O yüzden bu ülkede spor denildiğinde insanların  aklına sadece futbol geliyor

Peki madalyaları alanlar kimler ? Avrupalı çoluk çocuk 18-19-20 yaşlarındaki gençler. Nasıl onlar başarıyor da biz başaramıyoruz ? Çok basit adamlar 5-6 yaşında başlıyorlarbu işe, teşvik ediliyorlar, tesisler var  yatırımlar sağlam. E  o  adamlar şampiyon olmasın da bizim olimpiyatın adını 14-15 yaşında öğrenmiş sporcularımız mı başarılı olsun!!

Bunca sıkıntıya karşılık başarısız olmasına rağmen gözyaşlarını tutamayan sporcularımızı aşağılamayı marifet zannediyoruz.Utanmadan başarı bekliyoruz, yetmiyor aşağılıyoruz, sosyal medyaya sakız yapıyoruz. Bravo o zaman bize böyle devam edelim, biz madalya değil diplerden kum çıkarırız, deniz kabuğu toplarız o da bize yeter

Hakan KORKMAZ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder