15 Ağustos 2012 Çarşamba

AYGÜN'E 'SAYGI'LARIMLA

Saygı, saygı , saygı .... doğduk saygı, büyüdük saygı.Ömür boyu 'saygı' kelimesini duyduk ve nihayetinde 'saygı' duyduk.Hiç bitmeyen koca bir okyanus gibidir, içinde herşeyi,herkesi barındırır.İyisine,kötüsüne,güzeline,çirkinine,doğrusuna,yanlışına....  her şeye saygı duyarız bazen

 Saygıdan babanın yanında sigara içmezsin,
 Saygıdan yaşlılara yer verirsin,
 Saygıdan büyüklerinin kalbini kırmazsın,
 Saygıdan birine 'istemiyorum' diyemezsin,
 Saygıdan sevmediğin biriyle bile zaman geçireblilrsin,
 Saygıdan susarsın bazen,
 Saygıdan eve geç gelmezsin,
 Saygıdan sırf saygından! bazen dayak bile yer, elini kaldırmazsın,
 Saygıdan yol verirsin,    

Peki bugüne kadar hiç saygıdan kalaşnikof taşıyanınız oldu mu ? yada polise, askere silah çeken?  20 yaşındaki çocuğu olan ailelerin ocağına ateş düşüren ? köyleri yağmalayan ? kaçakçılık yapan ? uyuşturucu ticareti yapan yok mu ?  mayın döşeyen ? bomba hazırlayan ?  Peki dağa adam kaldıranınız oldu mu ? adamı geç, milletvekili kaldıranınız ?  ama nasıl yapmazsınız bunları, bunlar artık saygının unsurlarından biri.

 Yalan söylemiyorum bizzat gören, yaşayan var! Milletvekili Hüseyin Aygün önceki gün bir grup PKKlı tarafından kaçırıldı, çok sürmedi  zaten ertesi gün serbest bırakıldı. Döndüğünde yaptığı '' Çok saygılı çocuklardı, ' bizi unutma abi ' dediler'' lafı saygı okyanusuna bir damla daha eklemiş oldu. Eminim ülke Milletvekili dağa kaldırıldı diye ayaklanmışken siz orda açık havada çayın,muhabbetin dibine vurmuşsunuzdur.

Nasıl oluyorda birine otobüste yer vermediğiniz zaman saygısız ilan edilirken, bütün gözler size ifşa edercesine bakarken dağa milletvekili kaldırınca saygılı olunuyor ?
Bilemeyiz tabii ki ama saygı duyacağız artık...
Hakan KORKMAZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder