28 Temmuz 2012 Cumartesi

POLİS TEŞHİR SANATI

Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile Komiser Yardımcısı Murat Emer tartışmışlar. Milletvekilinin oğluyla tartışan memurun belirlenmesi için polisler sıraya dizilip şikayetçiye teşhis yaptırılmış.
Milletvekilinin oğlu polis teşhis etmiş. Bu işte insana biraz terslik varmış gibi geliyor. Benim bildiğim polis şüphelileri sıraya dizer bu sefer tam tersi olmuş ama neyse.
Bilmem dikkat ettiniz mi yunus polislerinin formalarında iki renk vardır: siyah ve kırmızı. Kırmızı devletin hoşgörüsünü babacanlığını simgeler. Siyah renk ise devletin otoritesini simgeler ve siyah renk formada daha ağırlıklıdır. Devletin otoritesini simgeleyen polisleri milletvekilin oğlu teşhir etmiş. Adam milletvekilin oğlu değil mi? O kadarcık da ayrıcalığı olmasın mı? Yok efendim bu adam bu cürreti nereden buluyormuş. Sanki bir suç işlemiş alt tarafı polisleri sıraya çekmiş. Ne var bunda? BDP'li vekil Sabahat Tuncel geçen sene bir polise tokat attı da ne oldu? Bir şey olmadı. Hani polisin üniformasının bir düğmesini koparana 6 ay hapis ceza verilirdi. Milletvekili döverse bir ceza yok; çünkü eşitliğe önem veren demoktatik bir ülkeyiz. O polis Sabahat Tuncel'e dava açacağını söylemişti? Ne oldu o dava? Sabahat Tuncel bir ceza aldı mı? Bilmiyoruz (Hoş ceza alsa da para cezası alır). Ama ona yani milletin vekiline 'dokunulamadığını', 'dokunulmaz' olduğunu biliyoruz. Peki biz millet olarak böyle bir davayı takip ettik mi? Yok. Ama o tokat attıldığında millet olarak o kim ki polise vuruyor! bu cürreti nereden buluyor! diyorduk. Birkaç gün sonra unutuldu gitti. Hal böyle iken milletin vekilinin oğluna niye dokunulsun ki!
Bu olay da muhtemelen unutulup gidecek.
Semih AYTAÇ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder